Video-presentaties

Verbeter je cashpositie en werk aan je strategie ism EY

EY (het vroegere Ernst & Young), een toonaangevend consultancybureau voor fiscaliteit, strategie,... wilde VLAMEF wijzer maken op het gebied van scenario planning, cash flow forecasting, cash management & werkkapitaal en het optimaliseren van de footprint.  Op woensdag 9 december 2020 konden we leren van de beste experten!

 

 

HOE NIEUWE MEDEWERKERS VINDEN IN DE METAALSECTOR?

De huidige coronacrisis telt vele uitdagingen. De relatie met uw bestaande medewerkers neemt ongetwijfeld veel tijd in. Toch zorgt deze crisis er ook voor dat vele werknemers nu de tijd hebben om na te denken over hun carrière. Sommigen zullen misschien uw bedrijf verlaten, andere waardevolle talenten willen zich mogelijks juist bij u gaan inzetten!
 
Wist u dat de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding VDAB specifiek voor onze metaalsector een eigen account manager heeft? Op vraag van VLAMEF toont 'onze' account manager ons een overzicht van alle mogelijkheden van instroom in de metaalsector.
 

U kan de getoonde presentatie hier downloaden...

 

PERIODIEKE ONDERZOEKSPLICHT

Op vrijdag 30 oktober 2020 organiseerde VLAMEF een webinar in samenwerking met OVAM (de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij):

 

 

In dit videoverslag ziet u hoe OVAM u een aantal 'tips & trucs' toont die u kunnen helpen besparen op eventuele kosten om in regel te zijn met de regelgeving (vrijstelling saneringsplicht, gecombineerde bodemonderzoeken, cofinanciering,...).


Ook als u niet direct geconfronteerd wordt met zulke verplichtingen, kan dit webinar u waardevolle inzichten bieden voor de langere termijn.

 

 

GDPR

Op 25 mei 2018 treden er belangrijke nieuwigheden in de privacyregels in werking (de GDPR).  Deze verordening heeft gevolgen voor alle Belgische (en Europese) ondernemingen.

Houdt u klantgegevens bij?  Houdt u gegevens van uw leveranciers bij?  Heeft u personeel en beschikt u dus over personeelsgegevens?  Elke onderneming, zelfstandige of KMO, zal zich in regel moeten stellen met de nieuwe regels.

Als beroepsvereniging willen wij u helpen in dit proces.  Daarom hebben we een on-line seminarie gemaakt om u te begeleiden om u in orde te stellen. Vooraleer u dat seminarie bekijkt, kan u best de checklist afdrukken.  De checklist wordt stap per stap verder uitgelegd.
 

 

 

KILOMETERHEFFING

Sinds april vervangt de kilometerheffing het Eurovignet.  VLAMEF onderzocht dit en presenteert u hierbij een on-line seminarie over de werking van de kilometerheffing en de gevolgen hiervan voor onze sector.